Koordinator/assistent

Om nordiska rådet
Nordiska rådet är tillsammans med Nordiska ministerrådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet förbereder och följer upp de frågor som behandlas i nordiska rådets ledningsorgan, presidiet och i de olika fackutskotten. Vidare förbereder och organiserar sekretariatet, tillsammans med värdlandets delegationssekretariat, de två årliga sessionerna, temasessionen på våren och den ordinarie sessionen på hösten. Nordiska rådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska ministerrådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat och har omkring 15 anställda.
 
Tjänst som koordinator
Vi söker en ny lagspelare som tillsammans med en seniorrådgivare ska arbeta som koordinator för ett av rådets utskott. Läs mer om utskotten via denna länk: http://www.norden.org/da/nordisk-raad/organisation-og-struktur/politiske-organer.
 
Arbetsuppgifterna är i stort relaterade till fyra årligen återkommande utskottsmöten i januari, april, juni, september samt session i oktober/november. Som koordinator i utskotten hanterar man ärenden av en mängd olika slag.
 
I arbetsuppgifterna ingår bl.a:

 • korrespondens och mötesplanering (praktiska förberedelser och uppföljning), inklusive utsändning av underlag, bokning av resor och koordinering av möten och seminarier
 • Ta och ha kontakter med  externa  personer och organisationer inom utskottets verksamhetsområde viss, medverkande i utarbetandet av ärendeframställningar
 • Tvärgående uppgifter som löses tillsammans med kollegor
 • Arkivering och dokumenthantering
   

Kvalifikationer
Vi söker en självständig och flexibel person som har:

 • flerårig administrativ erfarenhet som koordinator/sekreterare från offentlig eller privat verksamhet med sekreterarutbildning eller motsvarande som ger dokumenterad kompetens inom arbetsområdet
 • förmågan att arbeta självständigt och att organisera sitt eget arbete med stort kvalitets- och ordningssinne och med känsla för hög service
 • en utåtriktad personlighet
 • erfarenhet från budgetuppföljning och andra administrativa uppgifter
 • ett tillmötesgående och öppet sätt
 • Stor flexibilitet, god samarbetsförmåga och en förmåga att arbeta i snabb takt.
 • Det är meriterande med goda kunskaper i engelska och/eller finska, skriftligt och muntligt.
 • erfarenhet från arbete i en politisk organisation är meriterande
   

Dessutom är det en förutsättning att ha följande:

 • goda språkkunskaper i ett av sekretariatets tre arbetsspråk (danska, norska eller svenska)
 • stor erfarenhet av IT
   

Observera att för tjänsten krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.
 
Sekretariatet är beläget i centrala Köpenhamn.
 
Vi erbjuder
Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss. 

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Möt en medarbetare. 

Mer om tjänsten
Önskar du att veta mer om tjänsten kan du kontakta sekretariatets administrative chef Johan Tiedemann, telefon +45 24699450 eller johtie@norden.org. För upplysningar om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.
 
Tillträde 
Senast den 1 mars 2018.

Ansökningsfrist
Sista ansökningsdag är måndagen den 20 november, 2017 (Observera att ansökningsportalen stänger vid midnatt lokal dansk tid).

Ansök här https://norden.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=50a8d0f...

 

 

Nordiska rådets sekretariat

Sista ansökningsdag: 

måndag, november 20, 2017