Rådssekreterare/sekretariatskoordinator

Är du vår nya nordiska rådssekreterare/sekretariatskoordinator? Vi i Nordiska rådets sekretariat i Köpenhamn söker en ny medarbetare som ska vara en viktig del av vår spännande nordiska och internationella organisation.

Nordiska rådets sekretariats huvuduppgift är att stötta parlamentarikerna i deras arbete och därmed vidareutveckla de politiska och kulturella banden mellan Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige, Färöarna, Grönland och Åland. Du blir en del av en spännande och levande organisation.

Som rådssekreterare/sekretariatskoordinator får du en central roll i samordningen av Nordiska rådets mångsidiga uppgifter. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och hantera många olika slags ärenden inom en snäv tidsram. Eftersom sekretariatet är litet men arbetsuppgifterna många måste man kunna bistå sina kollegor och vara beredd även på andra arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna i tjänsten är huvudsakligen följande:

 • samordning av rådsdirektörens aktiviteter samt att vid behov delta i arrangemang tillsammans med rådsdirektören
 • samordning mellan Nordiska rådets sekretariat, sekretariaten i de nordiska parlamenten och de nordiska partigruppssekretariaten, där det också ingår planering, samordning och uppföljning av möten mellan sekretariaten
 • samordning av gemensamma och övergripande uppgifter i Nordiska rådets sekretariat
 • samordning mellan Nordiska rådets sekretariat och Nordiska ministerrådets sekretariat, såsom samordning av övergripande årliga mötesplaner samt regelbundna och adhoc-möten mellan sekretariaten
 • diverse övergripande uppgifter som löses tillsammans med kollegor.

Arbetet innebär en del resande, och arbetsmängden och arbetspressen är stor under vissa perioder. Det krävs därför flexibilitet, gott humör, god samarbetsförmåga och en förmåga att arbeta under stor arbetspress vissa perioder av året.

Kvalifikationer
Vi söker en självständig och flexibel person som uppfyller följande:
 

 • för tjänsten relevant utbildning och/eller erfarenhet
 • flerårig administrativ erfarenhet som koordinator/administratör eller motsvarande, som gett dokumenterad kompetens inom arbetsområdet
 • förmågan att organisera sitt eget arbete med stort kvalitets- och ordningssinne och med känsla för hög service
 • ett positivt, tillmötesgående och öppet sätt
 • trivs bra både med att arbeta självständigt och med att arbeta i team med andra medarbetare
 • god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta i högt tempo
 • relevant erfarenhet av IT är meriterande
 • goda kunskaper i engelska såväl skriftligt som muntligt
 • kunskap om och erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, till exempel i parlament eller departement, är meriterande.

Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på ett av sekretariatets tre officiella arbetsspråk, danska, svenska eller norska.

För att få anställning i Nordiska rådets sekretariat krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.
 
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett spännande, utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder särskilt stöd för etablering till alla som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.

Läs mer om en karriär i det nordiska samarbetet och se en Kortfilm om relocation service.

Om Nordiska rådet
Nordiska rådet är, tillsammans med Nordiska ministerrådet och Nordiska kulturfonden, kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet förbereder och följer upp de frågor som behandlas i Nordiska rådets ledningsorgan, presidiet, och i de olika fackutskotten. Vidare förbereder och organiserar sekretariatet, tillsammans med värdlandets delegationssekretariat de två årliga sessionerna: temasessionen på våren och den ordinarie sessionen på hösten. Nordiska rådets sekretariat ligger i Nordens hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska ministerrådets sekretariat och Nordiska kulturfondens sekretariat. 

För mer information, se www.norden.org.

Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta rådsdirektör Kristina Háfoss på e-post krihaf@norden.org. Vill du veta mer om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org.

Vi önskar att du kan tillträda tjänsten så snart som möjligt.

Sista ansökningsdag är onsdagen den 19 januari 2022.

Nordiska rådet

Sista ansökningsdag: 

onsdag, januari 19, 2022