Rådgivare till publikationsteamet vid kommunikationsavdelningen

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en rådgivare till publikationsteamet vid kommunikationsavdelningen

Du anställs av Nordiska ministerrådet men arbetar också för Nordiska rådet och det nordiska samarbetets institutioner. Du blir medarbetare i ett team med fyra heltidsanställda och två studentmedarbetare, som tillsammans ansvarar för digitala och tryckta publikationer och visuella frågor inom samarbetet.
 
Publikationsenheten utger årligen ca 200 publikationer, och löser grafiska uppgifter i alla storlekar. Varje vecka besvarar enheten över 100 förfrågningar från våra kunder och samarbetsparter. Vi har kunder både inom ministerrådets och rådets sekretariat, och inom det bredare nordiska nätverket.
 
Sedan januari 2020 utges största delen av de nordiska publikationerna som responsiva online publikationer. Alla publikationer är öppet tillgängliga genom Open Access.
 
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:
 

 • Produktionskoordinering: Du tar emot beställningar, upprättar dem i vårt produktionssystem och sköter administrativa uppgifter i anslutning till produktionen.
 • Online publicering: Du publicerar publikationer och koordinerar den digitala distributionen.
 • Projektledning: Du koordinerar produktionen av våra onlinepublikationer i TemaNord-serien: du kvalitetsgranskar manuskript och tillhörande bildmaterial, koordinerar layout, löser layoutmässiga problem och bidrar till att utveckla vårt verktyg för online publicering. Du granskar slutresultatet före publicering och sköter kontakten med beställaren.
 • Andra administrativa uppgifter på publikationsenheten: Du har bland annat ansvar för den gemensamma postlådan och svarar på löpande förfrågningar om våra produkter och om publikationsprocessen i allmänhet.

 
Nordiska ministerrådets publikationsenhet har för tillfället ett spännande utvecklingsarbete på gång inom digital publicering. Förutom de ovan nämnda arbetsuppgifterna bidrar du till detta utvecklingsarbete.
 
Kvalifikationer 
Vi söker en kreativ medarbetare som vill jobba med digitala publikationer och online publicering.
 

 • Vi vill att du som person är organiserad och strukturerad och har förmågan att styra projekt från start till slut. Vi värdesätter om du har tidigare erfarenheter av produktionskoordinering och projektledning.
 • Du är samarbetsvillig och van att arbeta i team.
 • Du är nyfiken och nytänkande och kan bidra till utvecklingen av våra digitala publikationer och våra processer. Det är en fördel om du har erfarenhet från digital publicering eller förlagsarbete.
 • Du har kännedom och intresse för användarvänlighet och tillgänglighet. Grafisk kännedom är till fördel.
 • Du kan tänka helhetsmässigt och är villig att hjälpa till där det behövs.
 • Du är bra på att kommunicera och serviceinriktad.
 • Du är bra på att formulera dig både muntligt och skriftligt på ett av de skandinaviska språken (danska, norska, svenska) samt på engelska.
 • Du har relevant högre högskoleexamen.

Observera att för anställning krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.
 
Vi erbjuder
Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.
 
Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.
 
Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.
 
För mer information se www.norden.org.
 
Sista datum för ansökan är den 28 maj med tillträde den 1 september 2020.
 
Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta publikationschef Magdalena Lindberg på maglin@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn

Sista ansökningsdag: 

torsdag, maj 28, 2020