Koordinator (assistent)

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en Koordinator (assistent) till att arbeta med miljö och klimat

Vill du vara med och skapa nordisk nytta på högsta nivå? Är du van vid att hålla många bollar i luften samtidigt? Tycker du om att bistå ditt team och dina kollegor? Här är jobbet för dig!

Våra nordiska statsministrar har nyligen vidtagit en ny vision för det nordiska samarbetet fram till 2030. Visionen har stort fokus på miljö, klimat och grön omställning. Avdelningen för tillväxt och klimat (VK) söker nu en initiativrik och självständig administrativ koordinator som vill bidraga till detta viktiga arbete.
 
Tjänsten är placerad i den avdelning som betjänar följande sex ministerråd och politikområden: Miljö och klimat, näringsliv, energi, regionalpolitik, digitalisering och finanspolitik. Avdelningen ansvarar dessutom för att organisera samarbetet kring FN:s globala mål för hållbar utveckling.
 
Arbetet i avdelningen är organiserat i teams, och du kommer i denna roll att arbeta tillsammans med två seniorrådgivare som arbetar med ministerrådet för miljö och klimat, dess ämbetsmannakommittéer och arbetsgrupper.

Alla medarbetare i avdelningen rapporterar direkt till avdelningschefen.

Koordinatorns huvuduppgifter är att ge administrativt stöd till teamets rådgivare genom att:

  • delta i förberedelse, genomförande och uppföljning av möten med ministrar, tjänstemän, arbetsgrupper, samarbetsorgan etc.
  • sköta projektadministration inom sektorn, inklusive ekonomihantering, budgetuppföljning och rapportering
  • självständigt arrangera möten och andra aktiviteter, både internt och externt
  • i tal och skrift kommunicera med olika aktörer i departement, inom projekt, arbetsgrupper, institutioner etc.
  • delta i att sprida information om ministerrådets arbete, både internt och externt
  • utföra andra allmänna kontorsgöromål vid behov.

 
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av liknande arbete, gärna inom offentlig verksamhet. Erfarenhet från en politiskt styrd organisation, gärna på departementsnivå, och kännedom om det formella nordiska samarbetet, eller annan internationell verksamhet, är en fördel.
 
Du ska ha relevant utbildning med inriktning på administrativt arbete (tjänsten kräver inte akademisk utbildning). Då du kommer att arbeta med projektekonomi behöver du ha grundläggande förståelse för bokföring, kontrakt, budget och ekonomiska rapporter.
                                                                   
Du ska ha god vana med Officepaketet. Kunskap inom Business World/UNIT4 och Public 360 är meriterande.
 
Du ska ha lätt för att formulera dig i tal och skrift på ett av ministerrådets officiella språk (danska, norska eller svenska). Det är dessutom viktigt att du i tal och skrift förstår alla tre skandinaviska språk. Goda kunskaper i engelska behövs.
 
För att trivas bör du tycka om att ge god service och att samarbeta med dina kolleger. Arbetet är självständigt och kräver att du kan organisera och strukturera ditt arbete. Du kommer till en dynamisk arbetsplats med utrymme för egna initiativ, samtidigt som den dagliga rutinen måste fungera. Arbetet innebär en del resor till de nordiska länderna.

Observera att för tjänsten krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.
 
Vi erbjuder
Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss. 

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.

För mer information se www.norden.org.

Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Avdelningschef Anders Geertsen, telefon +45 21 71 71 06, eller e-post ange@norden.org.
 
För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Sista datum för ansökan är den 19 november 2019.

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn

Sista ansökningsdag: 

tisdag, november 19, 2019