Seniorrådgivare

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en driven seniorrådgivare med politisk fingertoppskänsla

Vi söker en seniorrådgivare med uppgift att assistera de nordiska samarbetsministrarna och generalsekreteraren. Du kommer att arbeta nära den politiska nivån och få en god inblick i det nordiska samarbetet både inom och utanför sekretariatet. Tjänsten är en stabsfunktion där seniorrådgivaren ingår i ett team tillsammans med en seniorrådgivare och en koordinator och som rapporterar direkt till chefen för generalsekreterarens kontor.
 
Arbetsuppgifter
Du kommer att samordna, planera och följa upp arbetet inom generalsekreterarens kontor och på så sätt assistera de nordiska samarbetsministrarna och generalsekreteraren. Detta gör du genom att:

  • förbereda och följa upp möten med samarbetsministrarna (MR-SAM) och den nordiska samarbetskommittéen (NSK);
  • koordinera samarbetet med parlamentariker i Nordiska rådet samt delta i förberedelserna inför rådets två årliga sessioner;
  • koordinera projekt inom samarbetsministrarnas prioriteringsbudget och vision 2030;
  • koordinera generalsekreterarens möten, utarbeta tal och andra underlag inför dennes möten samt aktivt delta i och följa upp dessa.

 
Kravprofil
Du som söker ska ha en akademisk utbildning på lägst masternivå samt minst sex års arbetslivserfarenhet efter avslutad utbildning. Du bör vara mer generalist än specialist och ha en bred arbetslivserfarenhet från olika arbetsplatser, helst inom statlig förvaltning. Erfarenhet av arbete inom en nordisk eller annan internationell verksamhet är en fördel. Det är viktigt att du har mycket god kunskap om och förståelse för politiska processer, samt erfarenhet av att lägga fram ärenden för politisk behandling. Du bör även ha erfarenhet av, och kunskap om, utveckling av organisatorisk styrning och beslutsprocesser.
 
Arbetet förutsätter att du är analytiskt lagd, att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ liksom att du snabbt kan sätta dig in i komplicerade och breda frågeställningar. Du ska tycka om, och vara bra på, att organisera, strukturera och följa upp ditt och andras arbete, liksom att följa såväl korta som långa processer från början till slut. Du kommer ofta att arbeta under stor tidspress, samtidigt som arbetet ställer krav på stor noggrannhet, och måste därför kunna hantera stress på ett bra sätt.
 
Arbetet kräver att du är en initiativrik, utåtriktad och självgående person. Du ska ha en god social förmåga och tycka om att samarbeta. Du ska ha lätt för att formulera dig i tal och skrift på ett av ministerådets officiella arbetsspråk (danska, norska eller svenska), samt på engelska. Erfarenhet av att skriva tal är meriterande. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och lätt för att sätta dig in i olika IT-system.
 
I arbetet ingår en del resor, till största del inom de nordiska länderna.
 
För att få anställning i Nordiska ministerrådets sekretariat krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.
 
En ambitiös och social arbetsplats
Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.
 
Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.
 
Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre saksansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.
 
För mer information se www.norden.org.
 
Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta stabschef Jonas Wendel på e-post jonwen@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.
 
Sista datum för ansökan är den 4e mars 2020. Önskat tillträde är så snart som möjligt.
 
Vi ser fram emot din ansökan!

Nordiska ministerrådet

Sista ansökningsdag: 

onsdag, mars 4, 2020