Projektekonom

Vill du vara med och stärka det Nordiska samarbetet mot visionen att Norden ska bli världens mest hållbara och integrerade region? Brinner du för god förvaltning? Då riktar sig denna annons mot dig!

Nordens Hus ligger på Ved stranden 18 i Köpenhamns hjärta. Här arbetar 130 medarbetare från alla nordiska länder med att göra politiska visioner till verklighet för 25 miljoner invånare i en av världens starkaste regioner.

Nordiska ministerrådet är i gång med att stärka förvaltningen av Nordiska ministerrådets budget på nästan en miljard kronor och som varje år är finansierar insatser som bidrar till att skapa världens mest integrerade region. Därför söker vi nu en nyckelmedarbetare.

Denna medarbetare blir en del av Projekt- och tilskudsteamet som är en del av Ekonomiavdelningen och som är ramsättande för hur projekt-, program- och bidragsförvaltningen genomförs. Tilskudsteamet ansvarar för stöd, styrning och kvalitetssäkring av de många projekt och program som Nordiska ministerrådet och underliggande ämbetsmannakommittéer ansvarar för.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med tilskudsadministration/projektförvaltning, kontraktadministration, ERP-support, kontroll, ekonomi, compliance och efterlevnad av interna riktlinjer. Tyngdpunkten ligger på den finansiella och administrativa delen av projektstyrning där ERP-systemet utgör ett fundament. När huvuduppgifterna är lösta är det stor frihet att utveckla egna uppgifter och forma eget ansvar. Här är stor möjlighet till stor kunskaps- och kompetensutveckling och viss mobilitet, både i teamet, avdelningen och organisationen.

Arbetsuppgifterna utgör bland annat att:

• Stödja husets rådgivare och koordinatorer i projektadministration, både i förhållande till regler, system och utgöra en god kontaktyta mellan styrning och brukare

• Kvalitetssäkra arbetsprocesser för politiska beslut, projektbeskrivningar, budget, kontrakt, arkivering och IT-stöd

• Samarbeta och stödja på tvärs av organisationen tillsammans med kollegor i juridik, compliance och ekonomi

• Implementera och utveckla existerande processer och riktlinjer

• Undervisa och hålla kurser och kompetensutveckling i organisationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lätt för att kommunicera och som ett pedagogiskt sätt kan förklara en ibland abstrakt process i operativa termer och kunna utbilda i processens alla delar.

Vi ser gärna att du har:

• God erfarenhet av ekonomiförvaltning och projektförvaltning

• God kunskap om hur projektekonomi och projektstyrning fungerar, specifikt kring projektfinansiering i ett ERP-system och god systemförståelse generellt. Erfarenhet av Unit4:s IT-system Business World är meriterande

• Ett gott ordningssinne och att du arbetar strukturerat, transparent och målinriktat

• Utbildning inom och/eller erfarenhet av projektekonomi och projektadministration.

Arbeta i en internationell miljö med motiverade medarbetare från hela Norden
Du kommer vara del av ett professionellt och välfungerande team med stor ansvarskänsla och engagemang. I Tilskudsteamet möts du med stor flexibilitet och en sund balans mellan arbete och fritid.

Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete i en internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.
Nordens hus erbjuder också god lunchordning, personalförmåner och en aktiv personalförening.

Sista datum för ansökan är 14 augusti. Tillträde sker eller enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt. Intervjuer sker under veckorna 33 och 34.

Kontaktpersoner:
Om du vill veta mer om tjänsten, avdelningen och anställningsvillkoren är du välkommen att kontakta Ekonomiavdelningens chef/CFO Gerner Oddershede, gerodd@norden.org.

Nordiska ministerrådet

Sista ansökningsdag: 

söndag, augusti 14, 2022