Koordinatorer (assistenter)

Koordinatorer (assistenter) sökes till Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn

Är du van vid att hålla många bollar i luften samtidigt? Gillar du siffror och ekonomi? Tycker du om att bistå ditt team och dina kollegor? Då är jobbet som koordinator något för dig.  

Nordiska ministerrådets sekretariat söker flera initiativrika och självständiga administrativa koordinatorer som vill medverka i arbetet med att förvalta våra många projekt och hantera våra övriga aktiviteter i Generalsekreterarens kontor och i avdelningen för tillväxt och klimat.

Koordinatorns huvuduppgifter är att ge administrativt stöd till teamets rådgivare genom att:

• sköta projektadministration inom sektorn, inklusive ekonomihantering, budgetuppföljning och rapportering

• delta i förberedelse, genomförande och uppföljning av möten med ministrar, tjänstemän, arbetsgrupper, samarbetsorgan etc.

• självständigt arrangera möten och andra aktiviteter, både internt och externt

• i tal och skrift kommunicera med olika aktörer i departement, inom projekt, arbetsgrupper, institutioner, osv

• utföra andra allmänna kontorsgöromål vid behov.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av liknande arbete, gärna inom offentlig verksamhet. Erfarenhet från en politiskt styrd organisation eller ett internationellt samarbetsorgan är en fördel.

Du ska ha relevant utbildning med inriktning på administrativt arbete (tjänsten kräver inte akademisk utbildning). Då du kommer att arbeta mycket med projektekonomi behöver du ha grundläggande förståelse för bokföring, budget och ekonomiska rapporter og gärna konkret erfarenhet av ”tilskuds”- eller projektförvaltning.
                                                                           
Du ska ha god vana med Officepaketet och något större digitalt dokumenthanteringssystem, och du ska vara van vid att använda ett ekonomisystem. Du ska ha lätt för att formulera dig i tal och skrift på ett av ministerrådets officiella språk (danska, norska eller svenska). Goda kunskaper i engelska behövs.

För att trivas bör du tycka om att ge god service och att samarbeta med dina kolleger. Arbetet är självständigt och ställer krav på att du på egen hand kan organisera och strukturera ditt arbete. Du kommer till en dynamisk arbetsplats med utrymme för egna initiativ, samtidigt som den dagliga rutinen måste fungera. Arbetet innebär en del resor.

Som medarbetare på Nordiska ministerrådets sekretariat förväntas du arbeta efter våra kärnvärden för medarbetarskap som syftar till att tydliggöra de värden som ska prägla medarbetarskapet. Våra kärnvärden för medarbetarskap hittar du som centrala kvalifikationer här.

Observera att för tjänsten krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.

Arbeta i en internationell miljö med motiverade medarbetare från hela Norden
Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Världens mest hållbara och integrerade region
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik samt en ekonomiavdelning. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.

De nordiska statsministrarna har fastställt en vision för det nordiska samarbetet fram till 2030. Visionen har stort fokus på grön omställning och en konkurrenskraftig nordisk region. Visionen understöttas av en handlingsplan med 12 centrala mål for perioden 2021–24.
 
För mer information se www.norden.org

Vi ser fram mot din ansökan
Om du vill veta mer om tjänsterna kan du kontakta avdelningschef Ida Heimann Larsen, e-post idalar@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Sista datum för ansökan är 28 september 2022. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Nordiska ministerrådet

Sista ansökningsdag: 

fredag, september 30, 2022