Kommunikationsrådgivare

Spännande position som kommunikationsrådgivare inom det nordiska samarbetet

Är du en erfaren och flexibel kommunikatör med goda samhälls- och mediekontakter och kunskap om politiska organisationer? Är du den som hittar nya kreativa sätt att nå ut till olika målgrupper? Talar och skriver du ett eller flera av de skandinaviska språken flytande? Då är du kanske vår nya kollega!

Vi söker en rådgivare/seniorrådgivare inom kommunikation till Nordiska rådets och Nordiska ministerrådets gemensamma kommunikationsavdelning i Nordens hus i Köpenhamn. Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med trevliga kollegor från hela Norden.

Arbetsbeskrivning
Ditt jobb går ut på att hitta vägar för att på bästa möjliga sätt nå ut med budskap och resultat som det nordiska samarbetet generar. Målgrupperna finns både i Norden och internationellt och arbetet är både strategiskt, rådgivande och operativt.

Som rådgivare/seniorrådgivare inom kommunikation hos oss jobbar du med ett brett spektrum av uppdrag, som till exempel: 

  • strategisk planering av kommunikationsinsatser med kollegor och intressenter
  • produktion av innehåll till våra kanaler
  • textproduktion
  • utveckling och genomförande av nya initiativ
  • administrativa uppgifter.

 
Din profil
Vi söker en kommunikatör med dokumenterad erfarenhet av strategisk kommunikation, mediehantering samt gärna arbete i en internationell miljö. Vi ser att du har relevant akademisk utbildning.
 
Om dig:

  • Du är professionell och rör dig lika smidigt på sociala medier som i traditionella forum.
  • Du arbetar strukturerat och målinriktat i tätt samarbete med kollegor och externa samarbetspartner.
  • Vi föreställer oss att du har minst 4 års erfarenhet som kommunikationsrådgivare.
  • Du är initiativrik och samarbetsvillig - det är nyckeln till framgång i arbetet med att nå målen i den nordiska visionen om ett grönt, konkurrenskraftigt och socialt hållbart Norden.
  • Det är en fördel om du har erfarenhet av politisk kommunikation. Nätverk inom politik och media i Norden är också ett plus.

Jobbet kräver utmärkta språkkunskaper i minst ett av Nordiska ministerrådets och Nordiska rådets tre arbetsspråk (danska, norska eller svenska) samt kunskaper i engelska.

Observera att medborgarskap i ett av de nordiska länderna är ett krav för anställning.

Tjänsten omfattar resor såväl i som utanför Norden.
 
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder särskilt stöd för etablering till alla som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.

Läs mer om en karriär i det nordiska samarbetet och se en kortfilm om vår relocation service
 
Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre fackavdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.

För mer information, se www.norden.org.

Ansökningstid
Sista datum för ansökan är den 27 november 2023.  

Vi genomför anställningsintervjuer under vecka 48-49. Vi är flexibla med tillträdesdatum men ser helst att du tillträder din tjänst i början av februari 2024.

Kontakt
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta kommunikationschef Niina Aagaard per e-mail: niiaag@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Mångfald
Vi tillämpar ett inkluderande rekryteringsförfarande och uppmanar alla att söka, oavsett bakgrund. Vi värdesätter olika perspektiv, erfarenheter och kulturer och anser att skickliga medarbetare med olika livserfarenheter är avgörande för att vi ska kunna uppnå vår gemensamma nordiska vision och våra mål.
Vi ser fram emot din ansökan!

Nordiska ministerrådet

Sista ansökningsdag: 

måndag, november 27, 2023