Seniorrådgivare

Nordiska Ministerrådet och Nordiska rådet söker en Seniorrådgivare (digital redaktör/arbetsledare) för det digitala teamet på kommunikationsavdelningen

Vill du jobba med att utveckla den nordiska samarbetets digitala synlighet?

Det nordiska samarbetets vision är att vara världens mest hållbara och integrerade region. För att upplevas som relevant i hela regionen, som omfattar Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island samt Färöarna, Grönland och Åland, måste samarbetet ständigt utvecklas och förändras – och arbetets resultat måste synas. Det förutsätter en tydlig och målriktad digital närvaro.

Vi söker därför en ambitiös och erfaren seniorrådgivare/digital redaktör som vill ta ansvar för att fortsätta att utveckla vår digitala strategi och kan hålla i trådarna för både webbplattformen och den digitala distributionen av vårt innehåll och vår service.

Som digital redaktör är du arbetsledare för webbredaktionen, en enhet i kommunikationsavdelningen inom Nordiska ministerrådets och Nordiska rådets gemensamma kommunikationsavdelning.

Webbredaktionen har huvudansvaret för det nordiska samarbetets officiella webbsajt www.norden.org. Redaktionen har också ett överordnat ansvar för utvecklingen och koordineringen av kommunikationsavdelningens verksamhet på sociala medier, arbetet med video och övriga digitala tjänster, bland annat informationstjänsten Info Norden. Redaktionen består av en redaktör, en digital rådgivare, en webbutvecklare och tre studenter.

Den digitala redaktörens huvuduppgifter

 • Att ansvara för och utveckla organisationernas digitala strategi och närvaro.
 • Att fungera som arbetsledare för webbredaktionen i nära samarbete med kommunikationschefen, som har personalansvaret.
 • Att fungera som redaktör för www.norden.org, det nordiska samarbetets gemensamma webbplattform.
 • Att upprätthålla och utveckla redaktionella procedurer för innehållsproduktion till sociala medier, nyhetsbrev, videor m.m. Att definiera och trygga riktning och kvalitet i den digitala kommunikationen.
 • Att vara sparringpartner och rådgivare när det gäller digital innehållsproduktion på kommunikationsavdelningen, i den övriga organisationen och hos det nordiska samarbetets olika intressenter.
 • Att fungera som projektledare i digitala utvecklings- och optimeringsprojekt.
 • Att delta i och understöda kommunikationsavdelningens kampanjer och kommunikationsinsatser med konkret innehåll; text, video och innehåll till sociala medier.
   

Kommunikationsavdelningen jobbar för både Nordiska ministerrådet och Nordiska rådet. Det politiska och digitala landskapet förändras och utvecklas ständigt, och vi söker därför dig som trivs både med långsiktigt strategiskt arbete och snabba utryckningar. Du ska vara flexibel, van att arbeta och fungera agilt, och du ska vara en god, inkluderande och inspirerande arbetsledare. Du får gärna vara genuint intresserad av politisk kommunikation.

Som är person är du självgående och initiativrik. Du är van att leda och facilitera projekt och processer. Du har en välutvecklad strategisk förmåga, och du har genuin vilja att skapa värde för den organisation du jobbar för. Du är bekväm i en politiskt styrd internationell organisation, med samarbetsparter från olika länder och olika fackområden.
 
Vi vill anställa dig som

 • Kan omsätta strategi till konkreta lösningar.
 • Har erfarenhet av att leda arbete på digitala plattformar och kanaler, och är garant för att kommunikationsavdelningen är föregångare när det gäller användning av digitala medier.
 • Har gedigen erfarenhet av arbete med CMS-system (vi använder Drupal) och publiceringsverktyg för sociala medier.
 • Har stor erfarenhet av och kunskap om governance , SEO och Google adwords.
 • Eftersträvar engagerande och användarvänlig kommunikation i alla kanaler.
 • Är bra på att dela med dig av din kunskap och din erfarenhet, och ständigt nyfiken på att lära dig nytt.
 • Har en fenomenal samarbetsförmåga, både när det gäller politiker, scrum masters, kolleger och fackrådgivare.
   

Det är en fördel om du har

 • Erfarenhet av arbete inom en internationell organisation och är van att tänka utöver nationella gränser.
 • Tidigare erfarenhet av flerspråkiga digitala lösningar.
 • Stor erfarenhet av agila metoder och verktyg.
 • Jobbat med politisk kommunikation, bland annat på Twitter.
   

Du skall kunna arbeta på ett av samarbetets officiella arbetsspråk: svenska, norska eller danska. Vi förutsätter också goda kunskaper i engelska.

För att få anställning i Nordiska ministerrådets sekretariat måste du var medborgare i ett av de nordiska länderna.

Vi erbjuder
Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss. 

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda.

För mer information se www.norden.org.

Mer information om tjänsten
Önskar du att veta mer om tjänsten kan du kontakta avdelningchef Mary Gestin, telefon +45 21717135 eller e-mail mage@norden.org.
 
För information om lön- och anställningsvillkor kontakta HR-avdelningen, e-mail hr@norden.org.

Sista datum för ansökan är den 9 december 2019.

Nordiska ministerrådet och Nordiska rådet

Sista ansökningsdag: 

måndag, december 9, 2019