Verkställande direktör

Mariehamns Energi Ab är ett av Mariehamns stad helägda bolag med uppgift att förse bland annat stadens invånare med elektricitet och fjärrvärme. Vårt distributionsområde är Mariehamn, Järsö samt delar av södra Jomala.

Vi söker en handlingskraftig VD, som i samarbete med styrelsen, kan fortsätta leda och utveckla Mariehamns Energi in i framtiden. Du får möjligheten att positionera Mariehamns Energi som ett bolag som medarbetarna vill arbeta hos och präglas av en stolthet att alltid leverera en bra service.

För att driva ett konkurrenskraftigt bolag som tillgodoser att Mariehamns stads invånare i framtiden har prismässigt stabila, konkurrenskraftiga och hållbara tjänster för el och fjärrvärme behöver bolaget en ledare som kan driva utvecklingen framåt. Detta samtidigt som VD utövar en effektiv kostnadsmedveten styrning och en optimerad resursanvändning.

Då Mariehamns Energi är ett litet bolag behöver du ha förmågan att arbeta prestigelöst och kunna vara både operativ och strategisk. Bolaget har ett antal viktiga samarbetspartners, ägarandelar i andra bolag och VD behöver därför även besitta kompetens för att tillgodose bolagets kontaktnät.

Vi söker nu Dig som har:

  • Lämplig högskoleutbildning inom teknik eller företagsekonomi.
  • Minst 8 års relevant erfarenhet, gärna från energisektorn.
  • Du behöver inte ha varit VD tidigare men vi värdesätter tidigare framgångsrikt ledarerfarenhet och förändringsarbete där du brinner för att utveckla verksamheten och våra medarbetare.
  • Du är säkerhetsmedveten, kan ta egna initiativ, är van att
  • arbeta självständigt men kan även arbeta i team och leda
  • arbete framåt. Du bör även vara strukturerad, problemlösnings-
  • fokuserad och flexibel, då arbetsuppgifterna kan variera.

Hos oss får du ett stimulerande och omväxlande arbete med stora möjligheter att utveckla dig själv och vår verksamhet.

Är du rätt person att leda Mariehamns Energi in i framtiden?

Då välkomnar vi din skriftliga ansökan samt bifogat CV senast 22.05.2022 via www.mercuriurval.fi referensnummer FI16941.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Mercuri Urval’s konsult Peter Aspenholt via e-post: peter.aspenholt@mercuriurval.com eller på telefon: +358 40 75 67 316.

 

Mariehamns energi

Sista ansökningsdag: 

söndag, maj 22, 2022