HR-CHEF

Åland Post är ett aktiebolag med hög servicenivå och starkt kundfokus. Vi är en av Ålands största landbaserade arbetsgivare med cirka 250 anställda och merparten av vår verksamhet vänder sig till marknader utanför Åland.

Vi söker en driven

HR-CHEF

Som HR-chef har du ett övergripande ansvar för Åland Posts utveckling av Human Resources. Det innebär ett aktivt deltagande i utvecklings- och profileringsprojekt på ledningsnivå. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och förväntas bidra i ledningsarbetet på ett effektivt och handlingkraftigt sätt. HR-chefen arbetar nära vd i de strategiska frågorna och agerar som specialist till hela ledningsgruppen och övriga chefer.

Du förväntas ta ansvaret för att initiera, utveckla, implementera och upprätthålla de strategier och mål som verksamheten sätter upp relaterade till HR-området. HR-enheten jobbar nära övriga stabsfunktioner inom bolaget och samarbetar inom områden som till exempel varumärkesarbete, employer branding, hållbarhetsfrågor och organisationsutveckling.

Då HR-enheten är liten i antalet medarbetare förväntas du jobba både operativt med många frågor inom området samtidigt som du ansvarar strategiskt för att effektivisera enhetens arbete och se till att den utvecklas i linje med bolagets mål och visioner. De arbetsuppgifter vi lägger störst vikt på är arbetsrättsliga förhandlingar och kontroll av lagefterlevnad, IT-utveckling av enhetens olika systemhjälpmedel samt ledarskapsutveckling på olika nivåer. HR-chefen har en stab på tre personer och rapporterar till vd.

Kvalifikationer
Akademisk utbildning inom HR/beteendevetenskap alternativt annan akademisk utbildning som bedöms ge likvärdig kompetens. Tidigare erfarenhet av chefsuppdrag eller ledarposition är önskvärt. Ett intresse av IT-processer och en vilja att ständigt förbättra sina egna rutiner är en förutsättning för att trivas i rollen.

Som person är du driven, kreativ och resultorienterad med direkta styrkor som till exempel arbetsrättslig erfarenhet, personalekonomiskt  fokus och ett brinnande intresse för strategiskt ledarskap. Du har förmågan att leda och skapa en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär.

Som HR-chef är du anställd i ledande ställning, anställningen är tillsvidare på heltid och lönen är baserad på marknadsmässiga villkor.

Intresserad?
Du ansöker genom att ladda upp CV och ansökan via https://jobb.alandpost.com. Vi kommer att läsa ansökningar och kontakta intressanta kandidater för intervju löpande under ansökningstiden.

Frågor besvaras av vd Henrik Lundberg, e-post: henrik.lundberg@alandpost.com eller personalchef Johan Haglöf, e-post: johan.haglof@alandpost.com. Båda nås per telefon +358 18 6360.

Åland Post Ab
Pb 1000, 22111 Mariehamn

Sista ansökningsdag: 

onsdag, april 18, 2018